RKC Oldstars

d33eaf405beb225207c6d5a30d619557

Na weken van trainen voor de Molukse OldStars, die sinds kort zijn gevestigd bij vv Baardwijk, was het moment dan eindelijk daar, een heus minitoernooi, georganiseerd door stichting Samen RKC, tegen de OldStars van RKC Waalwijk. Op zaterdag 8 december verzamelden de heren uit Waalwijk zich om 9:45 uur in het supporterscafé van RKC Waalwijk. Voordat er gevoetbald kan worden is het namelijk eerst tijd voor een kop koffie. De mannen begroeten elkaar hartelijk, en er wordt druk gekletst totdat  het tijd is om naar de kleedkamers te gaan.Terwijl de teams zich om gaan kleden, blijven de Molukse heren maar binnenstromen. Niet alleen de Waalwijkse gemeenschap is vertegenwoordigd, maar ook die uit Barneveld.

Als de teams beginnen aan hun warming-up is dat ook het sein voor de regen om op te houden. Zodra de teams warm zijn, en de spelbegeleiders voorzien zijn van een fluitje is het tijd om te gaan beginnen, maar niet voordat nog een groepsfoto met alle aanwezigen gemaakt is. De vier teams spelen elk twee wedstrijden van 15 minuten, waarbij bij de tweede wedstrijd de twee winnaars en de twee verliezers van de eerste ronde tegen elkaar spelen. De heren starten vol enthousiasme, er wordt lekker gecombineerd met mooie doelpunten als gevolg. Ook de supporters genieten van het spel, en van het fanatisme van de voetballers.

Na de eerste vijftien minuten is het duidelijk wie gaan strijden om de TSD wisseltrofee, mogelijk gemaakt door Abu Santi, aanjager van het Waalwijkse Mollukse WF team. Het Walking Football gaat natuurlijk om ontmoeten,meedoen, bewegen en zelfredzaamheid, maar het blijft voor de deelnemers ook een spelletje dat ze maar al te graag willen winnen. Nadat het eindsignaal heeft geklonken is er niet alleen blijdschap bij de winnaars, maar bij alle voetballers. Het was een gezellige ochtend waarbij nieuwe contacten zijn opgedaan, en de heren heerlijk in beweging zijn geweest. Na de cooling down gaande team snel richting de kleedkamer, want de regen valt alweer neer op de aanwezigen. Onder het genot van een kop koffie, en wat fris wordt nog nagepraat in het supporterscafé waarna iedereen weer moe en voldaan huiswaarts keert.